fbpx

60 jaar Van Rijbroek in een vogelvlucht (1/3)

60 jaar Van Rijbroek in een vogelvlucht (1/3)

Terug kijken op de geschiedenis brengt mooie herinneringen boven. In dit deel zie je in een vogelvlucht de geschiedenis vanaf de oprichting in 1963 tot de uitbreiding naar de Sport- en damesmodezaak in 1986.

. Op 1 november 1963, drie dagen nadat ze in het huwelijksbootje stapten, starten Pieter en Joke van Rijbroek hun schoenmakerij met winkel. En wel in de woonkamer van hun huis aan de Burgemeester Schafratstraat in Boekel.

Voor de opening hadden ze een speciale actie. Ze kenden een vertegenwoordiger die net zijn vliegbrevet had gehaald en vroegen of hij lootjes wilde uitstrooien over Boekel vanuit een sportvliegtuig. Om te weten waar hij moest zijn, werden er witte lakens op het dak gelegd. De lootjes werden door Boekel gestrooid en wie een lootje bemachtigd had, kon in de etalageraam kijken of ze een prijs hadden gewonnen, zoals een lederen boekentas of een paar pantoffels.

Na vijf jaar verhuist het postkantoor naast hun zaak en betrokken Pieter en Joke ook dit gedeelte van het pand. Na deze uitbreiding kon men vanaf nu ook terecht voor diverse sportartikelen.

. Door de jaren heen groeide het bedrijf en in 1979 verhuisden ze naar Kerkstraat 44, waar de schoenenwinkel nu nog steeds gevestigd is. Jarenlang trok menig klant voor zijn of haar schoeisel en sportartikelen naar adres. Gevolg was dat de ruimte langzaamaan te klein werd voor de diverse artikelen.

. Er werd gezocht naar een oplossing voor de enorme groei en deze werd zever jaar later, in 1986, gevonden door de aankoop van een tweede pand aan de Kerkstraat 29. Dochter Dorremie is pas twintig maar zet hier, samen met haar man Adrie, een succesvolle sport- en damesmodezaak op. Later werd hier in 1990 ook herenmode aan het assortiment toegevoegd.

 

 

 

 

 

 

 

Wij vieren ons 60-jarig jubileum met een feestmaand! Wij nodigen iedereen van harte uit om deze maand langs te komen in onze winkel. Naast de leuke acties, staan wij ook met veel enthousiasme klaar om je de nieuwe collectie van dit seizoen te laten zien.