fbpx

Laat u de voeten van uw kind regelmatig meten?

Laat u de voeten van uw kind regelmatig meten?

te-smalle-schoenenNiet veel moeders denken eraan om de schoenmaat van hun kinderen regelmatig te laten meten. Slechts 40% van de Nederlandse moeders controleert iedere maand of de schoenen van hun kind nog passen. Toch is dit iets wat heel belangrijk is voor de ontwikkeling van uw kind!

Als uw kind aangeeft dat de schoenen te klein zijn is dit waarschijnlijk al een het geval. Kindervoeten zijn namelijk heel flexibel, waardoor de voet zich snel naar de schoen gaat vormen. Hierdoor voelen ze niet zo snel of een schoen te klein is en geven ze dit niet aan. Om te zorgen dat de voeten van je kinderen goed ontwikkelen is het dus belangrijk om regelmatig zijn/haar voeten te laten meten bij een schoenenwinkel. Ook in onze schoenenwinkel is dit mogelijk! Wij beschikken namelijk over een computergestuurd meetapparaat waarmee we de lengte en breedte van de voet meten.

Uit onderzoek blijkt dat de Nederlandse moeder het liefst kiest voor echt leer en de klittenbandsluiting. Dit is natuurlijk makkelijk, maar niet voor iedere kindervoet is dit de ideale schoen. Kwaliteit, pasvorm en model zijn de belangrijkste afwegingen bij een kinderschoen. Door de voeten van uw kind te laten meten voordat u een nieuwe schoen uitzoekt is het mogelijk nauwkeurig te kijken naar een goede schoen voor zijn/haar voet. Wat veel moeders ook niet weten is dat u aan het voetbed van een schoen kan zien of de schoen nog past. Kies daarom voor een schoen waarbij het voetbed uitneembaar is. Hiervan vind u een ruim assortiment bij onze schoenenwinkel.

Mogen wij binnenkort de voeten van uw kind opmeten? We helpen u graag!