fbpx

Modefabriek

Modefabriek

Eindelijk is het zover, modefabriek 2015. We hebben al wat modeshows gehad deze week en mogen vandaag naar de modefabriek. Het is zondagmorgen 8.15 uur vanuit Boekel stap ik in de auto om mijn collega Michelle op te halen. Om 8.40 uur verteken we richting de RAI in Amsterdam. Onderweg kletsen we gezellig bij over onze avond er voor want om 7.30 uur opstaan in het weekend doen we niet altijd.
Maar natuurlijk wel als we een inspirerende mode dag voor de boeg hebben. Na ongeveer een uurtje rijden zien we het bord RAI Amsterdam aangegeven staan en na ongeveer 20 minuten parkeren we de auto en lopen we richting de RAI. We zijn al geregistreerd en kunnen onze tickets zo ophalen.

Michelle bij de ingang van de modefabriek

Dan lopen we door naar hal 7, The Pavilion Mint. Wij beginnen vaak in de hal achteraan omdat het daar niet meteen zo druk is en we lekker ons eigen weg kunnen pakken. Normaal als je onderweg bent naar deze hal loop je hier ongeveer 15 minuten op omdat je vertegenwoordigers kent en hier even een praatje mee kunt maken. Wij waren dit jaar zonder mijn moeder Dorremie omdat ze lekker van een vakantie aan het genieten is. In eerste instantie dacht ik dus ook ze herkennen me niet omdat Dorremie er niet bij is. Waar kom ik na een tijdje rond gelopen te hebben nu achter, in maart heb ik mijn haren 26 cm korter geknipt. Ik kwam vertegenwoordigers of bekende mensen tegen maar deze herkende me gewoon niet meer met een andere coupe. Michelle en ik konden hier wel heel hard om lachen want ik had stiekem al tegen Michelle gezegd, dat doen we vaker zonder Dorremie dan hoef je niet overal stil te staan. Het was voor ons dus ook heerlijk kijken bij alle merken. We lopen de mint hal binnen aan de linker kant zien we Summum aan de rechterkant zien we Aaiko. We beginnen rechts en gaan zigzag door de hal heen zodat we niets kunnen vergeten. We hebben natuurlijk al wat huiswerk gemaakt welke merken we sowieso willen bekijken en van de lijst met aanwezige merken een selectie gemaakt want helaas staat niet alles op de modefabriek. Wat we gezien hebben in de Mint hal zijn nieuwe merken die we nog even als verassing houden maar ook mooie collecties van onze bekende merken. Voile blanche, Summum, Sandwich, Penn & Ink en zo kan ik nog wel even doorgaan. Er stonden dit jaar veel schoenenmerken ook fijn om daar alvast een eerste collectie van te kunnen zien. Alle merken in deze hal vormen samen een mooi beeld voor de winkel. Van basics, streetwear en zomerschoenen tot high fashion, sieraden en tassen. Bij Sandwich hebben we even een heerlijk broodje gegeten en zijn daarna onze laatste rij van deze hal gaan bekijken.

Collectie bekijken bij Sandwich en samen met Michelle even lunchen

Nu door naar hal 2-3 The Floor. We zien dat het al bijna 14.45 uur is en hebben dus nog twee uur om door de hal te lopen. We beginnen in drie waar Bulaggi tassen een super mooie stand heeft. Tassen hangen aan onderdelen van een fiets, zelfs de tafel is van onderdelen van een fiets gemaakt. Erg leuk om te zien en misschien is het wel iets voor de VM in onze winkel. We lopen door hal 3 en stoppen bij stands waarvan iets ons aantrekt, dan lopen we soms weer verder zonder iets te vragen omdat we dan al snel genoeg zien dat dit geen collectie is voor Van Rijbroek. Waar kijken we dan naar en hoe we dit zo snel zien? Soms is het een beetje gevoel maar vaak neem ik personen (klanten) in mijn gedachten en ga ik kijken zal ze het dragen of niet. Soms zijn de merken te clean, en onduidelijk. Dan weet ik al dat het niet bij Van Rijbroek gaat passen en besteed ik liever mijn tijd in de merken die een duidelijke collectie hebben waar ik wel vertrouwen in heb.
Het is kwart voor vijf we zijn net klaar in hal 3 en een stukje van hal 2 hebben we gedaan. We lopen nog even bij Petrol naar binnen bekijken de collectie, veel shorts die er leuk uitzien. Sander vraagt ons om nog wat te drinken een lekker glaasje Ice tea green gaat er wel in en daarbij krijgen we nog een heerlijke hotdog is dat even smullen. Nu gaan we snel met de tram naar ons hotel in Amsterdam want we hebben het geluk dat we er niet 1 dag zijn maar wel 2. Morgen gaan we verder in hal 2 en daarna hal 1 The Square en Blue print. Tegenover de RAI stappen we in de tram we stappen in en gaan ergens staan. Na twee haltes komt er een vrouw de tram in lopen. Michelle tikt me aan en wenkt kijk…. Maar ik had niets in de gaten. Daarna vraagt Michelle aan me weet je wie dat is? Ik zeg tegen Michelle nee? Dat is Bridget Maasland haha, oh die had ik dus niet herkend. We zijn er, even inchecken en rusten op de hotel kamer opfrissen en de stad in. Eten bij Van Dam brasserie en we sluiten de avond af met een ijsje daar was het wel weer voor. Op naar de hotelkamer douchen en slapen morgen is het weer vroeg dag.

 

Dag 2
Om 8.00 gaat de wekker en staan we op maken ons klaar tas in pakken en we gaan ontbijten. Na het ontbijt door naar de tram voor onze 2e dag mode spotten op de modefabriek. We starten vooraan in hal 2 hier zien we niet heel veel spannends en lopen door naar hal 1 The Fame, Blueprint, The square. Veel jeansmerken staan in deze hal, we zien Circle of Trust waar we de broeken altijd erg goed van verkopen, en ja deze zagen er weer super uit. Er staan een aantal nieuwe merken in deze hal we gaan ze kijken en van de 10 vinden we er 2 wel leuk dus deze krijgen meer aandacht en hier laat ik mijn kaartje achter zodat ik de collectie nogmaals goed in de showroom kan bekijken. We lopen door en zien in de verte een aantal van onze herenmerken staan. VanGuard, Cast Iron, No Excess, Kultivate we gaan hier even bij op de koffie want het is op deze dag ook belangrijk om te netwerken.
Nadat we hal 1 hebben gehad lopen we nog even snel door hal 4 hier staan de wat kleinere merken maar soms staat hier wel iets ‘nieuws’ bij. Deze keer niet helaas dus we gaan lekker naar huis om huiswerk te maken en om nog eens samen te gaan zitten met de foto’s er bij. Wat is ons opgevallen en wat willen we kopen of juist niet. Dorremie komt vrijdag terug van haar vakantie ze wordt dan meteen meegenomen in onze bevindingen en ik ga samen met Dorremie collecties bekijken in de showroom om weer een geweldige collectie voor zomer 2016 aan jullie te kunnen presenteren.

Hierbij alvast een kleine impressie van de modefabriek voor jou!

 

Voor nu zien we je graag in onze winkel om de collectie voor winter 2015 te bewonderen. Ik weet nog niet welke kleding en schoenen ik ga kiezen…. er is namelijk zoveel moois. En ik ben benieuwd of dat jij dat ook zo vind? Ik ga weer verder met het organiseren van de show het trendevent op 9 en 10 september wie weet zie ik je dan!

 

Groetjes en bedankt voor het lezen van mijn Blog,
Fauve Beekmans